3D geprinte Beatrix

Ground3d 3D print Beatrix in full color

Afgelopen vrijdag tijdens de opening van de Ground3d EXPO in Amsterdam hebben we onze Bea-kloon gepresenteerd. Deze kopie is samengesteld uit foto`s welke we zelf hebben gemaakt en hebben verzameld.

Nadat we de foto`s hebben bekeken sturen we deze direct door naar Reality4 welke gespecialiseerd zijn  in 3D tekenen en 3D scannen. Zij hebben vervolgens dag en nacht doorgewerkt om van de gemaakt foto`s een 3D file te maken welke goed genoeg was om te laten 3D printen. Bijna 80% van de foto`s welke we hebben gemaakt kunnen we gebruiken en voor de rest van de stukken welke niet goed zijn zoeken we gewoon op internet naar foto`s. Zo hebben we stukjes Bea haar nodig omdat we het kroontje eraf willen hebben. Dat vinden we er leuker en natuurlijker uitzien. Ook het oor moet bijgewerkt worden. Nu deze file klaar is sturen we het 3D bestand door naar 3D Worknet welke het uiteindelijk full-color zal 3D printen. Omdat de tijd begint te dringen gaat de 3D printer daar gelijk aan en na 14 uur is de Bea-kloon een feit. De mensen van 3D Worknet staan op vrijdag, één uur voor opening met het beeld voor de deur.

Precies op tijd! En het resultaat mag er zijn, een full-size kopie van het hoofd van onze geliefde Beatrix. WOW! Op de achterkant hebben we de tekst “Ik zal handhaven” in het model verwerkt; Je maintiendrai. Een mooi eerbetoon voor een mooie koningin.