dominos-dru-drone

Grounded or not: eten bezorgen met 3D-geprinte Drones

Een lekker idee; een maaltijd bestellen die super snel via een drone wordt bezorgd, zodat het warm en vers aan komt. Maar is dit een toekomstscenario (Grounded) of juist niet Grounded?

De Flirtey Drone is een bijzondere drone met als doel het transporteren van noodvoorzieningen naar anderszins onbereikbare gebieden. Naast fast food bezorgen, kunnen deze drones dus ook bij noodsituaties hulp bieden door voedselpakken te leveren. Al eerder werkte Flirtey, de ontwikkelaar van de boodschappen drone, samen met NIAS (Nevada Institute for Autonomous Systems). De bekende supermarkt 7-11 deed mee om een levering van snacks, broodjes, drankjes en snoep van 7-11 te bezorgen. Er werd een vliegroute gepland, welke door een GPS signaal gedreven drone autonoom gevlogen kon worden. Daarmee is het anders dan de Domino’s Pizza drone die enkele jaren eerder al pizza’s bezorgde via een afstandsbediening. Dankzij een duidelijk vluchtplan werd aan Flirtey toestemming verleend om de bestelling af te leveren bij de klant. Om dit soort bestellingen te mogen bezorgen, zijn er echter diverse vergunningen nodig. Het duurt nog wel een tijdje voordat het gebruik ervan echt mag.

Door 3D-printers te gebruiken in de ontwikkelingsfase van deze drone, kon de drone efficiënter gerealiseerd worden dan voorheen. Om dit fenomeen nou echt aan de 3D-printer toe te schrijven is unfair, vandaar dat we het bestempelen als #Notgrounded