pillen

Ground3d or not grounded: je eigen pillen printen

Over het algemeen zijn pillen niet voor iedereen gecustomized. Dat is best vreemd, aangezien iedereen een ander lichaam heeft en een andere leefwijze hanteert. Een man verbrandt bijvoorbeeld meer dan een vrouw en een sporter heeft veel proteïne nodig. Mensen die niet van fruit houden hebben wat extra vitaminen nodig en voor personen die slecht slapen zou magnesium een uitkomst zijn.

Om deze reden is er een persoonlijke pil op de markt is gebracht middels 3D-printen. Met de nieuwe service van startup Multiply Labs, is het nu mogelijk om naar eigen wens 3D-geprinte pillen te ontwerpen voor je dagelijkse energie en vitaminen. Deze geven je precies een boost wanneer jij het nodig hebt.

Het is voor het eerst mogelijk om je eigen persoonlijke pil met supplementen te maken, die deze gedurende de dag inbrengen op verschillende tijden.

Het opmerkelijke concept van deze pil is mogelijk dankzij een gepatenteerd systeem. Dit zorgt ervoor dat verschillende compartimenten van de pil, waar de diverse supplementen in zitten, geleidelijk worden geopend/afgebroken. Het systeem bestaat uit 3D-printbaar HPC-filament en is ontwikkeld door MIT in samenwerking met de Universiteit van Milaan.

Geïnteresseerd? Kijk op de website van Multiply Labs!