Grounded or not: Chocolade printen

Vorige week hebben we al een tipje van de sluier opgelicht: iets wat verslavend is en uit een 3D-printer komt. We hadden het natúúrlijk over chocolade! Er is namelijk een nóg fijner apparaatje dan de gewone 3D-printer: de Chocolade 3D-printer. Ja, deze print dus gewoon 3D-figuren van chocolade. Puur, melk of wit, het kan allemaal. Super Grounded wat ons betreft, maar waarom heb jij hem dan nog niet in huis? Deze chocoladeprinters kosten tussen de €2.000 en €5.000 euro, het is maar net wat je ervoor over hebt. Mocht je nu denken: geld speelt geen rol, ik moet er eentje hebben! Ze zijn voor consumenten nog niet veel te vinden, maar als je goed zoekt, moet het lukken om zo’n choco printer in handen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld hier de Choc Creator V2.0 Plus aanschaffen voor een magere £2.380 (omgerekend €3.127,46). Je hoeft de visite niet te vertellen wat het is, aangezien deze eruit ziet als een koffiezetapparaat. Alleen komt er iets uit wat uiteraard veel lekkerder is dan koffie.

Chocolade is natuurlijk niet zo goed voor de huid, maar ook daar heeft het 3D-printen een oplossing voor. Voor iedereen die bang is om ouderdomsverschijnselen te vertonen, is er nu een nieuwe rimpelremedie: 3D-geprinte micronaaldenpleisters. Het gaat hier dan om het gebied rond de ogen, daar waar de kraaienpootjes stiekem een kijkje komen nemen. Het is eigenlijk heel simpel: je plakt de pleister (voorzien van micronaaldjes die de productie van collageen stimuleren) gewoon naast je oog, laat het een paar minuten zitten en voilá. Kijk hier voor het uitgebreide artikel. De resultaten zijn volgens onderzoek veelbelovend, maar zijn er dan ook nadelen? Ja, het was te mooi om waar te zijn. Een setje pleisters die je gedurende vier weken kunt gebruiken kost €320. Dit kost je €4.160 op jaarbasis. Weer zo’n gevalletje van waar blijft mijn geldboom. Doe ons dan maar zo’n chocoladeprinter, véél belangrijker.

Vorige week hebben we het gehad over hoe je zelf een object in 3D kunt printen. Wij konden het niet laten om dat even uit te proberen. Het resultaat zie je volgende week!