Ultimaker 2 Go

Grounded or not: de Ultimaker 2 Go

Via Ultimaker kregen we de kans om de Ultimaker 2 Go uit te proberen. Deze 3D-printer lijkt eigenlijk heel veel op de Ultimaker 2+ waar we al vaker mee geprint hebben. Hij is alleen een stuk kleiner en lichter. Voor mensen die bijvoorbeeld vaak 3D-print demo’s geven en dus iedere keer met een 3D-printer onderweg zijn, is dit ideaal. Ook mensen die 3D-printen pas net aan het ontdekken zijn en niet meteen een grote printer aan willen schaffen, zouden de Ultimaker 2 Go kunnen overwegen. Ultimaker heeft ook een speciale draagtas ontworpen waar je de 3D-printer makkelijk mee kunt vervoeren. Uiteraard wilden wij zelf even testen hoe dit kleine printertje het doet.

Het eerste wat ons opviel, is dat de Ultimaker 2 Go geen verwarmd printbed heeft. De Ultimaker 2 heeft wel een verwarmd printbed, zodat het object goed blijft vastzitten tijdens het printproces en het grondoppervlak netjes vlak blijft. Hoewel deze printer er geen heeft, is het object met behulp van de speciale blauwe tape op de glasplaat erg mooi gebleven tijdens het printen. Yes! Omdat de printer lekker klein is, moet je er wel rekening mee houden dat je geen objecten groter dan 120 x 120 x 115 mm kunt printen.

Om de printer te testen besloten we een klein vaasje te printen om het kantoor mee te versieren. Dit hebben we gedaan met een zilverkleurig filament(PLA) van Ultimaker.

We zijn erg tevreden over de printkwaliteit en het gebruiksgemak van deze printer. In combinatie met een vriendelijk prijsje (€1.1195,00 excl. BTW) zeggen we: absoluut Grounded!