scarlett

Grounded or not: dromen worden werkelijkheid

Het moet niet gekker worden met die 3D-printindustrie. Ricky Ma, een ingenieur uit Hong Kong, was zó’n grote fan van actrice Scarlett Johansson dat hij haar voor zichzelf wilde. Een beetje te hoog gegrepen natuurlijk, maar daar had hij een oplossing voor. Hij heeft haar nagebouwd, met behulp van 3D-printen. 18 maanden verder en £34.000 lichter was het dan zover: cyborg Scarlett Johansson was geboren. En ja, ze lijkt nog op de echte ook. Deze nagemaakte versie is voor 70% 3D-geprint en bestaat verder uit robotica en wat niet-3D-geprint materiaal, zoals het haar. Wij beginnen nu toch wel te twijfelen of we zo blij moeten zijn met deze ontwikkelingen… Dit soort taferelen krijg je natuurlijk ook met dit soort nieuwe technologieën. Dit kunnen wij helaas niet Grounded noemen, eerder een beetje creepy.

scarlett-johansson-robot-RTSD3RM

Een Amerikaanse jongen heeft ook het heft in eigen handen genomen. Amos Dudley, een 24-jarige student aan de New Jersey Institute of Technology, was niet tevreden met zijn gebit en wilde actie ondernemen. Een beugel bleek $8.000 te zijn, daar zat hij niet op te wachten. Met zijn kennis van technologie en veel onderzoek heeft hij van gips een mal gemaakt en vervolgens 12 verschillende transparante beugels geprint. Deze heeft hij gedurende 16 weken gedragen. Dit alles heeft hem in totaal maar $60 gekost! Dan is het de moeite toch wel waard, zeker voor een student. You go Amos!

Zelfgemaakte beugels

Hij heeft veel aanvragen gekregen van andere studenten, maar deze neemt hij niet aan. Ook adviseert hij de studenten om niet hetzelfde te proberen, hij maakt zich zorgen om de aansprakelijkheid. Het was niet zijn doel om er een bedrijfje van te maken, zegt hij. Zonde, maar wel verstandig natuurlijk. Bekijk hier het artikel van CNN en een filmpje over hoe de beugels zijn gemaakt, inclusief voor en na foto!