IMG_6790 (1)

Grounded or not Grounded?

Hoi! Wij zijn Ellen en Suzan, twee Amsterdamse 3D-newbies die de driedimensionale wereld willen ontdekken. Onze interesse in deze revolutionaire ontwikkeling werd gewekt toen wij kennis maakten met 3D-printers en zagen wat deze fijne apparaatjes allemaal konden doen. Wij werden nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze kanjers: wat kunnen ze allemaal? Wij willen dit graag met alle 3D-newbies delen. Daarom gaan wij voor jullie op onderzoek uit om erachter te komen wat hot or not oftewel Grounded or not Grounded in de 3D-wereld is.

Up to date blijven? Lees iedere week onze blog!

3D-printen lijkt misschien nieuw, maar bestaat al langer dan onze leeftijd. Huh? Ja echt! Eén van de eerste 3D-geprinte objecten was een heel simpel bekertje. Leuk, maar natuurlijk niet heel boeiend. Wel was dit het begin van een technologische revolutie. Als er een bekertje uit een printer komt, wat kan dat ding dan nog meer? Je zult versteld staan van wat er ondertussen na die jaren 3D-geprint kan worden. Om maar iets te noemen was er een paar jaar geleden een 83-jarige vrouw die een 3D-geprinte titanium kaak kreeg, omdat haar eigen kaak verwijderd moest worden. Wait, what..?  Mocht ze ooit een klap op haar kaak krijgen, dan zal deze het in ieder geval niet begeven. Dit vinden wij zeker Grounded! Lees hier de eerdere blogpost.

Ver van je bed show? Binnenkort kun je met eigen ogen een 3D-geprinte brug zien in de hoofdstad van ons land op de Oudezijds Achterburgwal. Je kunt er natuurlijk ook even overheen wandelen om te testen of je er niet doorheen zakt. Moet je nog wel een jaartje wachten, want zó snel is die 3D-print technologie nu ook weer niet.

Voor de shoe lovers onder ons: volgende week gaan we het hebben over 3D-geprinte schoenen waar je echt(!) op kunt lopen. Stay tuned!