OLO_C_101

Grounded or not: je smartphone omtoveren tot 3D-printer

We dachten dat we alle mogelijkheden van het 3D-printen wel een beetje gezien hadden na een paar maanden research, maar niets is wat het lijkt. De 3D-technologie blijft ons verbazen. We vielen bijna van onze stoelen af toen we dit tegenkwamen! Ben je klaar om weggeblazen te worden? Wij als smartphone addicts vonden het extra leuk dat het weer met de telefoontjes te maken heeft. Het leuke daarvan is natuurlijk dat (bijna) iedereen een smartphone heeft en daarom kan een groot publiek hiervan genieten. We laten jullie niet langer in spanning: we hebben het over OLO. Het is nu nog een Kickstarter project, opgezet door twee mannen uit San Francisco. OLO is een kleine 3D-printer die je op (ja, OP) je telefoon zet en die door middel van een app en het licht van je touchscreen een object kan printen. Volg je het nog? Hieronder even een filmpje dat laat zien hoe het werkt, dan kun je het een beetje visualiseren.

 

 

Nog even in woorden uitgelegd hoe het werkt: je legt de smartphone in de OLO en zet via de app een print aan. Hier leg je de glazen plaat op en vervolgens giet je hier het al vloeibaar gemaakte materiaal overheen. De printer gebruikt het licht van je touchscreen door een patroon te weergeven en heeft daarnaast een led verlichting aan de bovenkant van de printer. De printer is verder volledig afgesloten zodat licht van buiten geen invloed heeft op de print. Na het printen houd je het voorwerp even onder de warme kraan en klaar is Kees. Je kunt met hard materiaal printen maar ook met flexibel materiaal. We horen jullie denken: vast een rib uit m’n lijf zo’n apparaatje. Niet dus! Je kunt hem pre-orderen voor $99. De geschatte retail waarde daarentegen (verwacht in oktober 2016) is $450, dus je kunt hem beter pre-orderen. De pre-orders worden in september 2016 verzonden naar de kopers.

Er komen nog wel een aantal vragen bij ons naar boven bij het zien van dit kleine wonder. Wat gebeurt er als je telefoon uitvalt? Hoeveel procent batterij heb je nodig om een object te printen? Het lijkt ons dat je tijdens het printen je telefoon niet kunt opladen. Wij als smartphone addicts bedachten ook dat je tijdens het printen je telefoon niet kunt gebruiken, best vervelend als een print lang duurt. We hebben wel gevonden dat een print met de maximale hoogte ongeveer 4 uur en 20 minuten duurt, dus dat valt nog te overzien. Je kunt wel ’s nachts printen aangezien hij geen geluid maakt, maar dan zit je misschien met een lege telefoon in de ochtend. DRAMA! Ook vinden wij het niet heel fijn om iets vloeibaars over onze telefoon te gieten met een vrij dun laagje glas ertussen terwijl je niet ziet wat er gebeurt.. Wij zijn benieuwd naar de antwoorden en ontwikkelingen. Het is natuurlijk nog een Kickstarter, dus misschien liggen de antwoorden om de hoek. Wij vinden het in ieder geval een interessant project en zitten er met de neus bovenop.