rapidpro

Grounded or not: RapidPro 2016

Wij zijn op dinsdag 1 maart 2016 naar het RapidPro event in Eindhoven geweest. Wat we konden verwachten, wisten we eigenlijk niet zo goed, maar we hadden er in ieder geval veel zin in. RapidPro is één van de grootste evenementen op het gebied van 3D-printen, dus dit konden wij natuurlijk niet missen.

Eenmaal aangekomen wisten we niet zo goed waar we moesten beginnen. Er was zoveel te zien, er stonden zoveel verschillende bedrijven die ieder een ander interessant concept lieten zien en er waren ook nog een aantal lezingen te volgen. We besloten maar eens te beginnen met alle stands te bekijken. We werden gelijk geïnspireerd door de creatieve ideeën die overal om ons heen te zien waren. Om terug te komen op een blogpost van een aantal weken geleden waar we het hadden over je eigen hoofd op een legopoppetje, kwamen we op de beurs iets soortgelijks tegen. Bij The BobbleShop kun je ook je eigen hoofd op een poppetje laten printen, maar hier kun je uit 250 verschillende figuurtjes kiezen om je hoofd op te zetten. Zo zul je nooit meer vergeten hoe je eruit ziet. Ook leuk om cadeau te doen, zodat zij je ook niet zullen vergeten.

Wat ons ook opviel, was de printer van Opiliones 3D. Dit zijn hele hoge ronde printers zoals je hieronder kunt zien, die ontzettend veel beweegruimte hebben. Zo kun je bijvoorbeeld, zagen wij op de beurs, een complete kruk printen. Het duurt een paar dagen, maar dan heb je ook een echte kruk waar je echt op kunt zitten. Een kussentje erbij is wel handig, aangezien het plastic niet echt comfy is om op te zitten.

printer2

Verder hebben we deze do it yourself fiets gespot. Eerder is er al een blogpost geschreven over dit racemonster. De witte onderdelen kun je zelf uitprinten en de rest van de onderdelen kun je bij de bouwmarkt vinden. Ready to steal the show?

Ook Landré was aanwezig op het RapidPro event en lieten iedereen zien wat een metaalprinter allemaal kan. Dit was nieuw voor ons, omdat deze printer met een laserstraal werkt en het materiaal als poeder uit de printer komt. Weer eens wat anders dan plastic! De voorwerpen die je hieronder ziet, zijn geprint in aluminium.

Na ons georiënteerd te hebben op al het spannends om ons heen, zijn we naar een lezing over 3D-scannen gegaan. Dit was nog nieuw voor ons en we hebben tijdens deze lezing veel opgestoken over het scannen. Een scanner die ons opviel op de beurs, was een scanner waarmee je een volledige 3D-scan van jezelf kon maken. Dat hebben wij natuurlijk even uitgeprobeerd. Heel simpel: je staat op een rond platform, dit draait 1x rond en je bent al helemaal gescand. Wat het nut hiervan is en hoe dat eruit ziet, dat vertellen we je volgende week.

Dit was voor ons allebei de eerste keer dat we naar een 3D-print event zijn gegaan, maar zeker niet de laatste keer. Rapid Pro 2016 was Grounded!