print jezelf in 3D in Beijing

Het eerste 3D print museum in Beijing

Het eerste 3D print museum in China is een feit! Op 15 januari was de opening van het museum in Industrial Design and Creative Industry Base van Beijing.

Ringen, vasen, iPhone hoesjes, schoenen, poppen… Het wordt allemaal on the spot 3D geprint. Producten worden in een 3D scanner ter grootte van een schoenendoos gescand, waarna ze 3D geprint kunnen worden.

Bezoekers konden zichzelf laten inscannen en een 3D geprinte mini versie van zichzelf verkrijgen. Eerder kon je ook in Tokyo een poppetje van jezelf laten 3D printen bij de Omote 3D booth.

“Met deze technologie kun je een paar schoenen ontwerpen speciaal voor jou”, zegt Zhang Lekui, CEO van het museum.“De maat van de schoenen is perfect aangepast aan de 3D data van jouw voeten, en je verschillende kleuren en designs uitproberen op de computer.”

Volgens Chen Dongliang, directeur van Beijing’s Industrial Design Center zal 3D printen geleidelijk met ons dagelijks leven samensmelten. Hij benadrukt hierbij ook de groeiende vraag naar software voor 3D films en 3D designs, terwijl de terwijl de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen ook niet stil staan.

“3D printen is niet meer alleen voor industrieel design weggelegd, het richt zich nu steeds meer op de behoeften van de consument”, aldus Chen.

via beijing.china.org en Morningwhistle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *