dj-piotr-bejnar-combined-music-3d-printing-get-audiences-hearts-pumping-4

Het nieuwe feesten, Ground3d or not Ground3d?

Een tijdje geleden was Polen in de ban van een primeur op het gebied van uitgaan. De Poolse DJ Piotr Bejnar liet zijn publiek namelijk wel op een heel bijzondere manier meeleven tijdens zijn live set. Hij maakte via 3D-printing muziek op de hartritmes van zijn publiek. Ja je leest het goed, deze Poolse out of the box denker bepaalde door middel van pompende beats en pompende hartslagen hoe de muziek uit de speakers knalde.

In een Poolse variant van één van Amsterdams voormalige hotspots, Club Trouw, moest de dj door gebrek aan stageruimte midden in het publiek zijn set draaien. Naar eigen zeggen stond hij zó dicht bij het publiek dat hij hun hartslag kon voelen. Zie hier de geboorte van een nieuw idee, muziek maken op de hartslag van je publiek.

Met behulp van 3D-printing printte Bejnar een wearable dat in staat was om het hartritme van de drager naar zijn eigen laptop te sturen terwijl hij aan het draaien was. Na verschillende prototypes uitgeprobeerd te hebben kwam de Poolse DJ tot de conclusie dat een armband de meest geschikte vorm voor zijn publiek was. Zo kregen de clubgangers bij binnenkomst dus een 3D geprinte armband met de instructie deze de hele nacht om te houden. Toen Bejnar begon te draaien en het publiek begon te dansen werd alle info van de hartslagmonitoren naar zijn laptop gestuurd die eruit kwamen als beats. Resultaat was dat iedereen die bij het feest aanwezig was heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de muziek!

Dankzij de verbeeldingskracht van deze Pool kan voor veel mensen een jeugdwens in vervulling gaan. Of het ook nog een beetje lekker klonk valt te bezien, maar innovatief is het zeker! Vandaar is het wat mij betreft dan ook Grounded!