schermafbeelding-2016-11-28-om-15-11-09

Holtinrichs Watches, ground3d or not?

Dat we met een 3D printer veel kanten op konden wisten we al een tijdje. Echter bleef het dan niet onopgemerkt dat deze producten door een 3D printer waren gemaakt. Denk daarbij aan de naden die een 3D printer achterliet op de lens van een 3D-geprinte camera, wat we vorige week hebben besproken. De afwerking van elektronica of designproducten is nog niet perfect te noemen. Dat valt echter niet te zeggen van de 3D-geprinte horloges van Holtinrichs Watches.

Dit Nederlandse bedrijf heeft namelijk een horloge ontworpen om trots op te zijn. De afwerking is perfect te noemen, en hij ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Dit luxueuze horloge is ontworpen door Michel Holtinrich. De student architectuur heeft samen met Materialise dit stukje vakmanschap geleverd.

Ongeveer 6 jaar geleden begon deze pionier met het ontwerpen van het horloge. Hij maakte tijdens de productie gebruik van traditionele fabricagetechnieken gecombineerd met state-of-the-art 3D-printtechieken. Op deze manier is het mogelijk geworden om unieke en originele vormen te integreren in het design, die zonder 3D-printing ondenkbaar waren geweest. Maar dat is nog niet alles. Ook biedt het verschillende mogelijkheden voor horlogefabrikanten om nieuwe mechanieken te verwerken in horloges.

De gehele productie van één horloge neemt 60 tot 70 uur in beslag. Dit omdat er ook nog het nodige traditionele handwerk aan te pas komt. Mede hierdoor hangt er ook een behoorlijk prijskaartje aan dit klokkie. Voor de prijs van €3499 ben je de trotste eigenaar van een 3D-geprint horloge.

Pre-orderen of gewoon naar het horloge kijken kan hier:

http://holthinrichswatches.com/order/