ignite

Ignite Autodesk brengt 3D-ontwerpen en -printen naar het klaslokaal

Autodesk lanceert project Ignite, een gratis* en open educatief platform voor scholieren en studenten. Zij kunnen hun vaardigheden op het gebied van 3D-printen en elektronica ontwikkelen door creatieve en praktische ontwerpoefeningen te doen. Het platform bevat alle aspecten van het ontwerpproces, van idee tot digitaal ontwerpen en uiteindelijk productie. Het combineert gratis ontwerpsoftware, stap-voor-stap tutorials en mogelijkheden om hardware aan te schaffen.

Volgens Autodesk kunnen jonge mensen de wereld veranderen als ze de juiste middelen en inspiratie krijgen.

“Het vermogen om risico’s te nemen en te leren van je fouten is essentieel als je studenten wilt voorbereiden op de technologische uitdagingen die ze te wachten staan”, zegt Samir Hanna, vice president en general manager bij Autodesk Consumer Products en 3D printing.

Dankzij de hulp van bedrijven als MicrosoftMakerBot en Electroninks Writeables biedt het platform een keuze uit pakketten die bestaan uit hardware, software en trainingen voor docenten. Onderwijzers kunnen snel met het platform aan de slag. Net als Autodesk Spark is Ignite een open 3D-printplatform dat de innovatie in 3D-printen moet versnellen.

  • Docenten kunnen gratis ontwerpsoftware als Tinkercad en 123D Circuits combineren met 3D-printers van MakerBotCircuit Scribe-pennen met geleidende inkt en modules van Electroninks Writeables.
  • Scholen kunnen kiezen uit verschillende pakketten die bestaan uit software, hardware, docententraining en -ondersteuning.
  • Educatieve partners, zoals onderwijzers, uitgevers en software- en hardwareleveranciers, kunnen jonge mensen met Ignite snel toegang te geven tot technologische trends.
  • Project Ignite is ook voor gezinnen en ouders een geweldige manier om gezamenlijk de technologie te leren.

Kijk hier om meer te weten te komen over het educatieve platform en de mogelijkheden.

Voorlopig is project Ignite alleen in het Engels beschikbaar.

*Gratis software is onderhevig aan de voorwaarden en condities zoals gesteld in de licentieovereenkomst van de software.