2x EB

Ilse Vermeulen

Ilse Vermeulen woont en werkt in ’s-Hertogenbosch, de Brabantse stad die onlosmakelijk verbonden is met de Sint-Janskathedraal en de schilder Jeroen Bosch. Bosch verbeeldde al eeuwen geleden in wonderlijke voorstellingen de tegenstelling tussen goed en kwaad.

Dit thema is terug te vinden in het werk van Ilse Vermeulen.

Monsterlijke wezens; ongemakkelijke creaties die de verbeelding zijn van de tekortkomingen van de mens. Hondenfiguren in een menselijke uitvoering; in de nacht wanneer alles wordt uitvergroot, treden ze naar voren.

“Verzamelen, bewaren, zonder precies te weten waarom, laten liggen op de werktafel, in de boekenkast, in het zicht, en dan… soms valt alles jaren later samen.”

Vaak worden de werken in brons gegoten, de andere keer vraagt het om een uitwerking door middel van fotografie of met behulp van 3d printing.

Ilse Vermeulen gebruikt de 3D print als een basis. Want zodra het werk is geprint, wordt het verzwaard, beschilderd en soms letterlijk aangekleed.

Producten van Ilse Vermeulen die te zien zijn tijdens de XYZ expositie van Ground3d:

Kynokephalos – 3D geprint zandsteen, leer
Van Dyck –  3D geprint zandsteen, leer
EB – 3D geprint zandsteen

For Mr. Collodi III – 2 uitvoeringen, 1): 3D geprint zandsteen, 2) bronzen uitvoering waarvoor de 3D geprinte versie is gebruikt voor de mal waarin deze gegoten is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *