Iris van Herpen - Voltage

3D printen hot in fashion scene

De Nederlandse Iris van Herpen had veel bekijks met haar 3D geprinte haute couture tijdens de Paris Fashion Week. Van Herpen is geen nieuwkomer in de fashion scene. Eerder stond haar 3D geprinte werk al in de spotlights met haar EscapismMicroCapriole en Hybrid Holism collecties waarvoor zij samenwerkte met architecten, designers en 3D print bedrijf Materialise.

Voor haar laatste collectie Voltage werkte ze samen met Julia Koerner, Materialise, Stratasys en kunstenaar, architect, ontwerper en professor Neri Oxman (van MIT Media Lab). Twee van de 11 ensembles zijn 3D geprint. Een daarvan is onderstaande rok met cape die door 3D print bedrijf Stratasys met hun Objet 3D printer is gemaakt. Met het Objet Connex multi-material technology kun je meerdere materialen in een enkele print produceren.

Nog steeds geen idee hoe het nou precies werkt? Objet heeft vandaag een interview uitgebracht met Iris van Herpen en Neri Oxman. De twee vrouwen laten zien wat de kracht is van de samenkomst van fashion en 3D printen. We zullen in de toekomst ongetwijfeld meer baanbrekende samenwerkingsverbanden tussen deze twee werelden zien ontstaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *