iris van herpen 6

Iris van Herpen Talent van het Jaar!

Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Deze verkiezing is de oudste en verreweg de grootste op het terrein van kunst in Nederland. Dit jaar brachten bijna 50.000 mensen hun stem uit. Ook de prijzen voor het Talent van het Jaar 2013 en de Briljanten Kunstenaar 2013 werden uitgereikt.

Giovanni Dalessi is gekozen tot Nederlands Kunstenaar van het Jaar 2013 en de Briljanten Kunstenaar van het Jaar (de kunstenaar ouder dan of 65 jaar die het hoogst in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars eindigt) is Marjolein van Assem.De prijs voor Talent van het jaar (de kunstenaar jonger dan 35 jaar die het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars) ging naar Iris van Herpen.

“Een van de opvallendste modeontwerpers van dit moment. Haar creaties verschijnen niet alleen op catwalks en in fashionmagazines, ze worden ook in binnen- en buitenland geëxposeerd in musea. Iris van Herpen staat bekend om haar opmerkelijke outfits waarbij zij traditioneel vakmanschap en handwerk combineert met innovatieve technieken als rapid prototyping (oftewel 3D printen, red.) en radicale materiaalkeuzes zoals speciaal bewerkte leersoorten en de baleinen van kinderparapluutjes. Daarmee creëert zij sculpturale effecten die zowel organisch als futuristisch aandoen. De draagbaarheid van de creaties is niet het uitgangspunt voor haar collecties. Elke collectie heeft een eigen thema of verhaal.”  

bron: Kunstweek 

Voor haar 3D geprinte ontwerpen werkte Iris van Herpen samen met architect Daniel Widrig Materialise voor het label .MGX by Materialise. Materialise is een Belgisch bedrijf en zwaargewicht op het gebied van 3D printen. Ze bieden niet alleen producten en diensten voor bijvoorbeeld de medische industrie, maar bieden ook nieuwkomers de kans om 3D geprinte objecten te verkopen via hun website, net als Shapeways.

De opvallende creaties van Iris van Herpen zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan aan het oog van grote namen als Lady Gaga en Björk. Ze verschijnen dan ook regelmatig in spectaculaire outfits gemaakt door onze Nederlandse ontwerpster!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *