Mixee Me

Binnen een paar minuten je eigen 3D geprinte avatar met Mixee Me

Heb je ook wel eens je eigen avatar gemaakt, bijvoorbeeld een Nintento Mii? Altijd leuk om te doen, maar wel jammer dat het alleen op je scherm te bewonderen is. Je eigen tastbare avatar in elkaar knutselen is toch een stukje lastiger. Voor alle avatars die tot leven willen komen is er nu: Mixee Me, een nieuwe tool waarmee je voor maar $25 je eigen avatar kunt maken en customizen. Maak jezelf, je vrienden of je vijanden in 3D! Binnen een paar dagen heb je je figuurtje in huis, 3D geprint door 3D print service Shapeways.

Nancy Liang and Aaron Barnet, beiden afgestudeerd aan Yale University zijn de brains achter deze speelse tool waarmee iedereen creatief kan zijn. Met 3D printen is het mogelijk om hele complexe drie dimensionale vormen te maken waar (nagenoeg) geen handwerk aan te pas komt. Maar Mixee Me is met reden “simpel”:

“We willen onze gebruikers niet dwingen om allerlei plugins of software te downloaden, we willen het vooral makkelijk maken”, aldus Barnet in een interview met Core77. Ook vinden ze het belangrijk om 3D printen toegankelijk te maken voor mensen die misschien geen interesse hebben in techniek, maar wel geholpen zijn met deze uitvinding en hiermee bijzondere en persoonlijke creaties kunnen maken. Amen!

(foto’s via Mixee Me en Core77)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *