Lady Gaga 3D Dress

Lady Gaga en haar 3D-geprinte jurken

Eerder kwam al een blog voorbij over Dita von Teese, die een 3D-geprinte jurk droeg. Nu is de beurt aan Lady Gaga. Beide dames hulden zich in de bijzondere creaties en laten zo de toepassing van 3D-printen in de modewereld zien.

Lady Gaga staat onder andere bekend om haar bijzondere en grensverleggende gevoel voor mode. Dat 3D-printen haar aandacht heeft getrokken is dan ook een logisch gevolg. De 3D-print technologie vergroot namelijk de mogelijkheden op het gebied van fashion en Gaga maakt hier graag gebruik van.

Afgelopen jaar is de populaire Lady Gaga twee keer gespot in een 3D-geprinte jurk. ‘Anemone’ was de eerste creatie; een witte jurk met een ingebouwde ‘zeepbelfabriek’. Meer recent droeg Lady Gaga wederom een 3D-print jurk. Dit was tijdens de lancering van haar album ARTPOP.  Deze zwarte jurk is een parametrisch ontwerp met een bijbehorend hoofdaccessoire.

Beide jurken zijn ontworpen door Studio XO, een modetechnologie bedrijf uit Londen. In samenwerking met Materialise, een Belgisch 3D-print bedrijf, zijn Gaga’s jurken tot stand gekomen. De inspiratiebron van de zwarte jurk was de tekst van de single ‘Applause’. Het team van Studio XO maakte gebruik van een technologie, speciaal ontwikkeld voor de jurk.

Studio XO richt zich op het creëren van een silhouetten, geïnspireerd op de ‘toekomst mens’ en wie anders dan Lady Gaga zou hier het toonbeeld van kunnen zijn!

Lees ook de blog over de 3D-geprinte jurk van Dita von Teese.