Bolt - ISO-Left

Leapfrog lanceert nieuwe printer: de BOLT

Leapfrog heeft namelijk een snieuwe 3D-printer gelanceerd: de BOLT. Het eerste wat opvalt is het design. De nieuwe printer in de Leapfrog-familie is ook direct een hele mooie

De BOLT is wat betreft Leapfrog de volgende sprong in de juiste richting van de verwachtingen waar een 3D-printer volgens Leapforg anno 2016 aan zou moeten voldoen. De BOLT vult het gat tussen de huidige stand van de markt en van de toekomst van 3D-printing als geheel.

2-hoofdig.

De BOLT bevat twee afzonderlijke printkoppen in één. We kunnen stellen dat je voor de prijs van een BOLT eigenlijk twee 3D-printers hebt, want je kunt de koppen tegelijk afzonderlijke printopdrachten geven. Maar, mooier nog, je kunt op deze manier werken met verschillende materialen in één print. Een combinatie kan gemaakt worden, omdat de koppen een maximumtemperatuur van 360 graden halen zijn ook materialen met een hogere smelttemperatuur te gebruiken. Uiteraard waren er al eerder 3D-printers met meerdere nozzles, maar deze zaten vaak aan dezelfde printkop vast. Twee afzonderlijke koppen zorgen voor een beter en netter resultaat. Maar dat is nog alles wat de de printer in petto heeft! Prints zijn met twee afzonderlijk beweegbare koppen ook nog eens 2 keer zo snel kaar.

Software voor iedereen

De BOLT maakt gebruik van gebruiksvriendelijke software en kan gebruikt worden op elk platform of device wat over een browser en een WiFi-verbinding beschikt. De software controleert eenvoudig je design, dupliceert, schaalt of spiegelt je design, stuurt het bestand naar de printer en zorgt ervoor dat je jouw print via de webcam in de gaten kunt houden.

Geen schadelijke stoffen

Sommige materialen waarmee je print, zoals ABS, kunnen schadelijke stoffen bevatten. Omdat de BOLT een volledig afgesloten build chamber heeft komen deze stoffen niet in de directe omgeving van de gebruiker terecht. Een filter zorgt er verder voor dat ook via het ventilatiesysteem van de printer de stoffen niet in de school, werkruimte of huiskamer terecht komt.

Al met al is de BOLT dus een grote sprong voorwaarts. Zodra we de Leapfrog BOLT getest hebben zullen we met een uitgebreide review komen. Wordt vervolgd dus!

 

Bron: 3D Print Magazine