Crystallized door SOFTlab

Maak je Facebook profiel tastbaar met the Creators Project

Nieuwe, creatieve manieren van datavisualisatie zijn tegenwoordig helemaal hot. Weleens gebladerd in de prachtige boeken van Data Flow? Ik ben in ieder geval absoluut fan. Nu is er een nieuw project die datavisualisatie leuk en echt tastbaar maakt.

Met de drie nieuwe apps van The Creators Project tover je je Facebook persona om tot een 3D geprint object. De makers vroegen zich af: als je Facebook profiel de vorm zou kunnen aannemen van een tastbaar object, hoe zou het er dan uitzien?

Monster Me, Crystallized en Astroverb maken gebruik van de informatie die jij op Facebook verstrekt, zoals je interesses, Likes, relaties en status updates, om een object te maken die jouw online identiteit belichaamt. Maak van je profielpagina een mini monster, een persoonlijk sterrenbeeld of maak van je netwerk een prachtig kristalobject.

Het project is een samenwerking tussen VICE en Intel en het 3D printen wordt gedaan door Shapeways. De gisteren uitgebrachte apps zijn gratis om uit te proberen, een object 3D printen kost zo’n 15 dollar.

“We wilden spelen met het idee om je virtuele zelf terug in de fysieke wereld te brengen,” vertelde Julia Kaganskiy van The Creators Project in een interview met Mashable. “We wilden dat het speels, leuk en creatief zou worden en brachten een gevarieerde groep van “creators” bij elkaar om met data van Facebook unieke artistieke ervaringen te creëren.”

Wil je het zelf proberen? Ga naar The Creators Project, kies je experience en blaas je Facebook profiel nieuw leven in!

Bron: Mashable

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *