saraheberle2

miNiATURE, de eerste indoor 3D tuinshow in Nederland

Tuinontwerper Erwin Stam heeft samen met internationaal bekende collega ontwerper Andrew Fisher Tomlin deze unieke 3D indoor tuinexpositie naar Nederland weten te halen. miNiATURE is de eerste tuinexpositie in Nederland die geheel op basis van 3D printmodellen wordt getoond.

miNiATURE biedt de kans om kennis te maken met de verfijnde Britse tuincultuur, zonder daarvoor af te moeten reizen naar bijvoorbeeld de wereldberoemde Chelsea Flower tuinshow. Met veel aandacht voor vernieuwende ontwerpen, waarbij de toepassing van mooie materialen en een uitgekiende verhouding tussen leefruimte en groen centraal staan. En niet onbelangrijk, ook maatschappelijke trends komen terug in de ontwerpen. Zoals bijvoorbeeld de actuele aandacht voor zogeheten regentuinen, waarbij overvloedige regenval op een effectieve wijze in de tuin wordt opgevangen. Erwin Stam Tuinstudio verzorgt de Nederlandse inzending met een ontwerp onder de naam ‘Luxury Raingarden, Inspired by Jacob’. Het zal de eerste keer zijn dat dit ontwerp te zien is. Het ontwerp heeft het predicaat RAINPROOF gekregen van het gelijknamige programma van de Gemeente Amsterdam.

10 grote ontwerpers, 10 miNiATURE tuinen
Aan de Britse en Nederlandse show is een belangrijke bijdrage geleverd door 3D expert Tom Harfleet en de Zweedse ontwerpster Kasja Bjorne. Op de expositie zullen daarnaast tuinontwerpen te zien zijn van internationale top ontwerpers waaronder Andy Sturgeon, Wilson McWilliams, John Brooks, evenals Chelsea Flower show ‘Best in Show’ winnaars Sarah Eberle, Adam Frost en Jo Thompson. Uit Australie zullen Jim Fogarty en Myles Baldwin hun werk tonen.

De eerste editie van miNiATURE eerder dit jaar in Londen was een groot succes met veel aandacht van de media. De expositie werd bezocht door de traditionele tuinliefhebbers, maar ook technici, lifestyle experts, marketeers en beleidsmakers uit overheid en bedrijfsleven. De partners van miNiATURE zijn onder andere London College of Garden Design, Marshalls, SCHELLEVIS, Hobs en PURE Outdoor Design.

Datum: 26 september – 16 oktober 2014
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade
toegang gratis

Zie ook:
Lloyd Hotel calendar
www.erwinstam-tuinstudio.com
www.pureoutdoordesign.nl