builder

Mix it up met Builder’s color mixing

3D-printers die werken met de Fused Deposition Modeling  techniek (laagsgewijs opbouwen door middel van het smelten van een plastic draad) zijn al enige tijd beschikbaar met meerdere spuitmondjes, waardoor het mogelijk is om met verschillen materialen en/of kleuren tegelijkertijd te printen. Sommige printers zijn zelfs uitgerust met drie spuitkoppen. Maar nu komt Builder met een nieuwe, nog niet eerder vertoonde optie.

Na de lancering van de Builder Dual-Feed in oktober 2013 en de Big Builder in februari van dit jaar lanceert Builder een nieuwe unieke mogelijkheid: color mixing.

Hoe werkt Builder’s color mixing?
De Builder 3D Printers (zowel de kleine als de Big Builder) zijn verkrijgbaar met de unieke Dual-Feed extruder die twee materialen/kleuren door één nozzle print. Dankzij dit unieke Dual-Feed systeem kunnen de Builders ook kleuren met elkaar mixen zoals te zien is in de afbeelding. De vaas op de foto bestaat uit drie kleuren, maar er is met twee kleuren PLA geprint. Dit is het effect van color mixing.

CEO en creatieve kracht achter Builder Paul Hunck legt uit: “Ik ben erg enthousiast over deze unieke mogelijkheid. Het laat zien dat Builder staat voor innovatie, ontwikkeling en dat wij blijven groeien in de consumenten en business to business markt.”

Creëer een color mixing G-code
Builder 3D Printers heeft een tool gecreëerd waar klanten hun eigen G-code kunnen uploaden en deze kunnen mixen door de percentages van de configurator te verschuiven. Bij aanschaf van een kleine of grote Builder met Dual-Feed extruder krijgt een gebruiker een wachtwoord waarmee zij de color mixing tool kunnen gebruiken.

Check de video om te zien hoe color mixing werkt en start mixing!

builder 2