MAKEwithMOTO 3D printing

Motorola’s MAKEwithMOTO inspireert “the inner maker in all of us”

Deze zomer is Motorola begonnen aan een 5 maanden durende tour langs 12 universiteiten en 4 Maker Faires in de Verenigde Staten  met een busje voorzien van allerlei rapidprototyping tools zoals 3D-printers en lasersnijders. De MAKEwithMOTO crew wil jonge makers inspireren om de nieuwste Motorola smartphones helemaal naar eigen wens maken. “We are all creators, thinkers, dreamers, inventors, doers and makers” is het credo.

Onlangs lanceerde Motorola de Moto X smartphone die gebruikers van te voren kunnen customizen met de Motomaker. Zo kies je je favoriete kleur voor de voor- en achterkant en de knopjes van je eigen je smartphone. Speciaal voor de Moto X heeft de MAKEwithMOTO crew nieuwe co-creation experiences ontwikkeld, genaamd #MAKEwithX, waarmee Moto X eigenaars tijdens de komende 6 werken van de MAKEwithMOTO tour kunnen experimenteren.

In samenwerking met Nervous System hebben ze de Radiolaria phone case generator ontwikkeld,  waarmee je je eigen hoesje kunt customizen. De hoesjes worden in transparante kunststof 3D-geprint, zodat de kleur van je Moto X te zien blijft.

Ook kun je met de Physigram app een full color hoesje maken met je eigen foto. Met Microsoft Kinect sensoren worden 3D-foto’s gemaakt die verwerkt worden in je hoogstpersoonlijke case.

MAKEwithMOTO werkte ook samen met 3D System’s Fresh Fiber om hun bestaande telefoonhoesjes te personaliseren. Je ontwerpt een stukje van de case, met bijvoorbeeld je naam erop, die met Cube 3D-printers ter plekke wordt gemaakt. Klaar terwijl je wacht!

In de Digital Dog tag, een kleine 3D-geprinte hanger met de topografie van je favoriete plek op aarde, wordt gebruik gemaakt van NFC (Near Field Communication) om connectie te maken met je telefoon. Zo kun je bij het aanraken van je telefoon meteen navigeren naar je e-mail of andere websites.

Ook in de Tessellation Bracelet is NFC verwerkt. Met de Nervous System generator ontwerp je je eigen armband die op een Cube 3D printer wordt uitgeprint.

De 3D printers die gebruikt worden zijn de Projet 3500 Max HD, the Projet 460 plus en de Cube desktop-3D-printer, allemaal afkomstig van 3D Systems.

Bekijk hier leuke video’s, foto’s en het programma van de MAKEwithMOTO tour.