Mr Maria - Leila blauw

Mr Maria introduceert customizable nachtlampjes

De afgelopen tijd hebben we steeds meer 3D-geprinte producten voorbij zien komen die te personaliseren zijn. Na veel customizable telefoonhoesjes en sieraden, is het tijd voor een frisse wind op dit gebied. De Amsterdamse ontwerpstudio Mr Maria, bekend van hun 80 cm hoge Nijntje lamp, introduceert in samenwerking met het Belgische bedrijf Twikit, de ‘Customizables’. Dit zijn dromerige nachtlamp-beeldjes die je kunt aanpassen naar eigen wensen en voorzien van een persoonlijke tekst. Met de unieke en  intuïtieve online 3D-applicatie is dat met een paar klikken gebeurd. 

De lampjes zijn personages die rechtstreeks uit de sprookjeswereld van Mr Maria komen. Maak kennis met Nanuk de ondeugende ijsbeer, Anana de dappere wolkolifant, Leila de bliksemse cheeta, Kokeshi de Japanse geluksbrenger en het dandy draakje Inaki.

Je kunt je eigen schattige nachtlamp-beeldje ontwerpen door een kleurthema en/of accessoires te kiezen. Daarnaast is het mogelijk door middel van tekst er een extra persoonlijke tint aan toe te voegen. Via de online app kun je het eindresultaat eerst nog van alle kanten bekijken door deze op je scherm te roteren. Om je virtuele creatie nog echter te maken, kun je ook nog kiezen voor een preview van je lampje als deze aan en uit staat. Elk op maat gemaakte lampje wordt 3D-geprint in multicolour zandsteen en met de hand afgewerkt. Creëer zo een herinnering die een leven lang meegaat voor dat ene speciale moment.

De inspiratie voor dit nieuwe concept haalden Jannes en Lennart uit de borduurwerkjes die zij van hun oma als geboortecadeau kregen en tot op de dag van vandaag nog steeds hebben. Vergelijkbaar met de borduurwerkjes is een Customizable het perfecte cadeau door de persoonlijke aandacht die de schenker het presentje kan meegeven.

Mr Maria is een ontwerpstudio die acht jaar geleden is opgestart door Jannes Hak en Lennart Bosker vanuit een donker zolderkamer in hartje Amsterdam. De geboorte van de warme Nijntje-lamp kwam hier verlichting in brengen. Er volgde een serie van meer stralende iconische figuurtjes met de intentie om een magische wereld te creëren en daarmee een glimlach op ieders gezicht te toveren. Mr Maria creëerde door de jaren heen met gedreven passie een stijlvol, zuiver en warme collectie van lampen die past bij elke leeftijd en bij elk interieur. Het woord dat de studio richting geeft is onschuld. De collectie is populair bij mensen thuis over de hele wereld, waar de warme ontwerpen stralen als een lichtpuntje van rust. De producten worden verkocht bij o.a. de Bijenkorf in Amsterdam, Le Bon Marche in Parijs, Conranshop in Londen, Homeless in Hong Kong en vanaf eind dit jaar bij de MOMA store in New York.

De Customizables zijn tot en met oktober 2015 ook te zien in het Museum voor Communicatie in Den Haag, als onderdeel van onze nieuwste expositie GO3D.

Maak ook je eigen lampje via www.mrmaria.com/customizable. Meer informatie over Mr Maria & Twikit: www.mrmaria.com / www.twikit.com