3d geprint muziekinstrument

Muziek maken krijgt een derde dimensie

Drie jaar lang werkten Joseph Mallock en Ian Hattwick, onder toezicht van IDMIL regisseur Marcelo Wanderley, aan het ontwikkelen van wel hele bijzondere muziekinstrumenten. Voor dit project werkten zij nauw samen met de dansers, musici, componisten en een choreograaf om instrumenten te maken die meer zijn dan een afzonderlijk object – het zijn verlengstukken van het menselijk lichaam. De skeletachtige creaties worden van binnenuit verlicht door LED’s en zijn gemaakt met behulp van 3D-printen en lasersnijden.

De muziekinstrumenten bevatten sensoren, stroomvoedingen en draadloze data zendontvangers, waardoor de drager muziek kan maken door tast, beweging en oriëntatie. De signalen worden verzonden via een open-source peer-to-peer-software, ontwikkeld door IDMIL.

Het paar is nog steeds bezig met de ontwikkelen van de instrumenten, maar de huidige versies toerden dit jaar al door Canada en Europa met twee dansers en twee musici als onderdeel van een productie genaamd Les Gestes.

Kom meer over dit bijzondere project te weten in deze korte documentaire waarin het proces van hun creatie wordt uitgelegd.

 

bron: CNET

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *