Nick Ervinck's 3D geprinte kunst

Nick Ervinck te zien bij de XYZ expositie van Ground3d

Met trots maken we bekend dat ook Nick Ervinck van de partij zal zijn op de Ground3d expositie. Ervinck (geboren 1981, woont en werkt in België) creëert enorme installaties, sculpturen, prenten en animatiefilms. Sinds enkele jaren heeft hij deelgenomen aan vele (internationale) individuele projecten en groepstentoonstellingen en heeft hij verschillende gerenommeerde prijzen in de wacht gesleept.

Een van de kwaliteiten van 3D printen is vormvrijheid en Nick Ervinck maakt hier meesterlijk gebruik van.

Nick: “3D printen biedt mij het ongelooflijke voordeel om vrijwel elk type van ingewikkelde geometrie of ornament te produceren. Met behulp van copy-paste technieken in een 3D software omgeving, ontleen ik beelden, vormen en texturen uit verschillende bronnen: basilieken, koralen, dinosaurussen, cottages, Rorschach inktvlekken, Chinese rotsen en bomen, manga, twaalfde-eeuwse bloemenbehang, anatomische delen…”

Nick Ervinck verkent de grenzen tussen verschillende media om een kruisbestuiving tussen het digitale en het fysieke te bevorderen. Met nieuwe tools en technieken onderzoekt hij de esthetiek van beeldhouwkunst, 3D geprinte installaties, architectuur en design. Hij richt zich niet alleen op de sculpturen zelf, maar stelt ook vragen bij de ruimtelijke positionering en de ervaring van .

“Ik ben vooral geïnteresseerd in de manier waarop de computer kan worden gebruikt in de realisatie van nieuwe, organische en experimentele (negatieve) ruimtes en sculpturen binnen sculpturen en hoe de spanning tussen klodders en kaders wordt gearticuleerd tijdens het digitale ontwerpproces,” aldus de 3D meester.

Het werk van Ervinck is absoluut een must-see en must-experience, mis deze unieke kans niet en kom het ervaren op de Ground3d expo bij CNCPT13!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *