RACHT Nick Ervinck 3D geprint sculptuur

Nick Ervinck wint Best in Show Award in ‘Bits to Its: 3D Printed Sculpture’

Pionier op het gebied van 3D print kunst Nick Ervinck, bekend om zijn verbluffende sculpturen, enorme installaties, prenten en animatiefilms, heeft met zijn 3D geprinte sculptuur RACHT de award gewonnen voor ‘Best in Show’ bij de Bits to Its: 3D Printed Sculpture.

De show in Rockland, Maine, die georganiseerd wordt door non-profit organisatie Maine FabLab, zal op 3 mei haar deuren openen voor het publiek en is één van ’s werelds eerste gejureerde shows op het gebied van 3D geprinte sculpturen. Andere artiesten van wie het werk te zien zullen zijn in de show, zijn Mary Baldwin Collins, Henry Segerman, Andrew Werby, Arnold Martin, Jim Stanis en Roberta Baumann.

Volgens jurylid Asher Hamias, ook wel bekend als Dizingof, zijn in Nick’s werk de krachtige fabricagemogelijkheden van 3D printen terug te zien: “Ik vertrouw erop dat hij de grenzen hiervan zal blijven opzoeken. Geweldig om te horen dat de 2 andere juryleden, Ping [Fu] & Joshua [Harker] dezelfde indruk hebben van het mooie werk van Nick!”

“Ik wil 3D printen niet alleen maar als technologie gebruiken, maar de mogelijkheden van deze technologie uitdagen… eigenlijk flirten met de machines!” aldus Nick Ervinck.

Wij feliciteren Nick van harte met deze prijs! Zijn werken zijn op dit moment te zien bij de Ground3d expositie XYZ, Shaping Free Dimensions bij CNCPT13 op Prinsengracht 266, Amsterdam. De expositie loopt nog tot 2 juni 2013, dus kom snel langs om zijn werken zelf te bekijken!

Bron: 3D Printer.net

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *