3D-geprint-gezicht

Nieuw 3D geprint gezicht voor slachtoffer van kanker

Dankzij 3D scannen en 3D printen heeft Eric Moger, slachtoffer van kanker, na vier jaar weer een nieuw gezicht. Chirurgen zijn er in geslaagd om een prothetische gezicht te creëren voor Eric met behulp van 3D scan- en printtechnologie!

Eric Moger een 60- jarige restaurantmanager loopt al 4 jaar lang met een gat in zijn gezicht na dat er een agressieve tumor onder zijn huid groeide aan de linkerkant van zijn gezicht. Zijn leven werd gered toen hij een heftige operatie onderging om de kanker onder zijn linkeroog, wang en kaak te verwijderen maar Eric’s leven is sindsdien erg moeilijk.  Door de radio- en chemotherapie genees zijn gezicht niet op normale snelheid en liet het hem achter met een grote open wond  op de gehele linkerhelft van zijn gezicht wat bedekt wordt met gaasverband.  Hij is acht reconstructies ondergaan maar geen was succesvol.

Als eerst maakte chirurg Andrew Dawood (expert op het gebied van tandheelkundige implantaten) een CT scan en gezicht scan van Eric’s linker schedel, met behulp van software werd zijn gezicht gemaakt. Dr. Dawood ontwierp aan de hand van scans een steiger van titanium om de botten die ontbraken te vervangen. Dankzij 3D print technologie was Dr. Dawood in staat om een spiegelbeeld van de rechter helft van Eric’s gezicht te maken en daarmee een gezicht’s schelp te maken van gehard nylon. Deze heeft hij met het nieuwe siliconen masker gevormd en met behulp van magneten aangebracht op het gezicht van Eric.

Voor het eerst sinds de operatie is Eric in staat om water van uit een glas te drinken en eten proeven. Voorheen deed hij dit door middel van een buis die rechtstreeks zijn maag in ging. In de toekomst hoop Dr. Dawood siliconen maskers 3D te printen met een soort siliconen materiaal om het proces te versnellen.

“Dit zou betekenen dat wij verschillende protheses kunnen maken voor mensen, bijvoorbeeld een met een donkere kleur voor als men op vakantie is, maar zover zijn we nog niet.”

Nu Eric een nieuw gezicht heeft brengt dit hem en zijn familie weer hoop, zelfvertrouwen en optimisme. “We gaan nog steeds trouwen als dit allemaal uitgezocht is, ik krijg straks nieuwe tanden wat betekent dat ik ook weer kan kauwen, daarna kijk ik graag vooruit om te gaan trouwen en mijn leven weer op te bouwen. Ik heb nu in ieder geval een nieuw gezicht voor mijn trouwerij nadat ik het vier en een half jaar moest uitstellen.”

Bron: The Telegraph

Featured photo: Cubify

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *