3Din.nl logo

Nieuwe businessmodellen in de zorg met 3D printen Case van 3din.nl

De 3D-printtechnologie ontwikkelt zich in een razend tempo en we zouden zelfs kunnen stellen dat we aan de vooravond van grote veranderingen staan! Boeren van derdewereldlanden kunnen ineens winst gaan maken en schoenenproducenten keren terug naar het land van herkomst maar ook in de zorg staan de ontwikkelingen niet stil! Onlangs organiseerde zorginstelling Philadelphia samen met vereniging 3Din.nl een project over de kansen en mogelijkheden van 3D-printen in de zorg.

Zoals jullie intussen allemaal wel weten heeft 3D-printing een enorme impact op onze economie. Maar ook in de zorg krijgt het een steeds grotere rol. Philadelphia zorg wil middels deze campagne 3D-printing in de zorg laagdrempeliger maken. Goed idee toch!? Dankzij de campagne ‘Philadelphia Print 3D’ hopen zij het leven van mensen met een beperking te vergemakkelijken en een integratie tussen de zorg en de samenleving te creëren. Een hele mond vol, maar het idee is eigenlijk heel logisch.

Hoe gaan ze dan van start? Door middel van 3D printen zijn verschillende businessmodellen tot stand gekomen:

1 ) Philadelphia zal samen met 3Din.nl trainingen en begeleiding verzorgen om mensen met een beperking te leren met een 3D-printer te werken. Dit zorgt voor leuke dagbesteding en meer keuzemogelijkheden aan werkzaamheden voor deze groep mensen. Zo kunnen de bewoners van de Philadelphia huizen leren programmeren en 3D printen als dagbesteding.

2) Producten die uitgeprint worden kunnen later zelfs verkocht worden op de website en in de winkel.

3) Ook kunnen producten in de zorg zelf gemaakt worden. Speciaal duur bestek en steunmiddelen zoals prothesis, enz hoeven niet meer te worden ingekocht. Sterker nog het kan zelfs geprint worden tegen de kostprijs van het materiaal.

4) ook de buurt is welkom. Mocht je in de buurt wonen van een van de Philadelphia locaties, kom gerust binnen om te 3D printen. Zo wordt interactie met de omwonenden binnen een zorginstelling gestimuleerd.

De implementatie van 3D printen in ze zorg biedt mogelijkheden en kansen. Een win-win situatie voor alle stakeholders. Wil jij ook nagaan wat 3D printen voor jouw bedrijf, branche of business kan betekenen? Neem contact op met Grounded of 3din.nl. Aan de hand van een inspiratie dag kan worden nagegaan wat jouw mogelijkheden zijn.