STL Dyvsign

Nieuwe STL collectie van Dyvsign

Dyvsign presenteert de nieuwe STL Collection, geïnspireerd op de Nederlandse kunststroming “De Stijl”. Een strakke sieradenlijn, petite en elegant. In de materialen nylonpolyamide (matzwart en gelakt in Marsala) en 14k verguld rosé goud.

De collectie bevat dit keer voor het eerst ook Dyvsign-sieraden voor mannen! Strakke manchetknopen en een gave dasspeld.

Yvonne van Zummeren, hoofdontwerpster bij Dyvsign, heeft een grote passie voor kunst en elke collectie licht een kunstenaar, kunstwerk, of kunststroming uit. Ondertussen heeft het label 50 verkooppunten in 8 landen en is daarmee één van de meest succesvolle Dutch Design Jewelry Labels.

De Stijl.
Het tijdschrift “De Stijl” werd in 1917 opgericht door Theo van Doesburg en vele Nederlandse kunstenaars, dichters en architecten discussieerden daarin over de nieuwe en abstracte kunst. Uiteindelijk bleef het niet alleen bij een tijdschrift maar evolueerde De Stijl tot een kunststroming waarbij schilderen naar de natuur uit den boze was. Het ware doel van kunst was volgens hen niet het klakkeloos reproduceren van wat men ziet, maar juist het vangen van de essentiële vorm. Die essentiële vorm kon vervolgens alleen in pure, geometrische vormen zoals kubussen, weergegeven worden. De kubus is dan ook het thema voor Dyvsign’s STL Collection als een ode aan De Stijl.

De “STL” van Dyvsign’s STL Collection staat overigens niet alleen voor De STijL, maar een .STL-bestand is ook het bestandsformaat wat gebruikt wordt om een voorwerp te 3D-printen. Een .STL-bestand beschrijft de oppervlakte van een vorm in geometrische vormen, en dat gegegeven leidt ons weer terug naar de principes van De Stijl.

De STL Collection is nu beschikbaar in de webshop!