Nokia Lumia 820

Nokia laat jou je eigen cover 3D printen

Nokia heeft 3D afdrukbestanden beschikbaar gesteld voor de Lumia 820. Deze Windows Phone 8 smartphone heeft verwisselbare covers, die je vanaf nu dus niet alleen in de winkel kan kopen, maar ook zelf kan (laten) 3D printen. Nokia is hiermee een van de eerste grote bedrijven die het 3D printen omarmt.

De zogeheten 3DK (3D-printing Development Kit) bevat bestanden die geschikt zijn om te 3D printen, maar ook tips en handleidingen om een unieke behuizing voor de Lumia 820 te maken. Nokia is heeft eerder al customizable elementen toegevoegd aan hun telefoons. In 1998 won het bedrijf de ‘Off the Cuff’ (Fashion) Accessory of the Year Award met hun Xpress-on covers voor de Nokia 5110.

In een interview met Conversations by Nokia vertelt John Kneeland (Nokia Community & Developer Marketing Manager gevestig in Silicon Valley): “In de toekomst voorzie ik meer modulaire en customizable telefoons. Misschien kunnen we naast onze eigen mooie telefoons, een soort telefoon template verkopen, zodat ondernemers van over de hele wereld een zaak kunnen oprichten waarmee ze telefoons kunnen opbouwen die passen bij de behoeften van hun eigen lokale gemeenschap. Wil je een waterproof, glow-in-the-dark telefoon met een flesopener en een oplader op zonne-energie? Iemand kan het voor jou doen, of je print het zelf uit!” 

Download de bestanden voor de cover hier, voor de achterkant vind je ze hier en hier.

Bron: Hardware.info

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *