Spaarpot Giel Beelen voor Serious Request

  • Partners: Giel Beelen & 3FM
Concept

Ground3d 3D-print hoofd Giel Beelen

3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Tijdens de 3FM Serious Request veiling worden unieke producten en diensten aangeboden die niet in winkels te verkrijgen zijn. In 2013 haalde Serious Request geld op voor het Rode Kruis om aandacht te vragen voor kinderen die sterven door diarree.

‘De veilingstukken kunnen niet gek genoeg zijn’’, zegt de organisatie van Serious Request, en daarom is Ground3d ingeschakeld om een uniek veilingitem te ontwikkelen. Samen met 3FM Serious Request zijn we gaan brainstormen wat nou echt een uniek object zou zijn voor Giel Beelen om deze week mee te nemen in het glazen huis. De uitkomst: Het hoofd van Giel Beelen als een spaarpot!

Eerst is Giel 3D-ingescand door 4C en vervolgens hebben we het 3D-bestand zo aangepast dat het ook daadwerkelijk als spaarpot kan worden gebruikt. Vervolgens is het door de mensen bij 3D Worknet in 14 uur uitgeprint.

Het resultaat is een levensechte kloon van Giel in de vorm van een spaarpot. Er werd volop geboden op “spaarvarken Giel” en de winnaar haalde dit bijzondere veilingitem voor niet minder dan 1250 euro in huis.

Bij Pauw & Witteman was de spaarpot te bewonderen en ook rondom het glazen huis is het hoofd niet onopgemerkt voorbij gegaan. Bekijk hier de videobeelden.

Wij vonden het als Ground3d team echt fantastisch om bij dit project betrokken te mogen zijn en willen alle betrokken partijen bedanken voor deze geweldige samenwerking!

Media