fruit 3D

Ontdek de 3D-Fruit-printer!

Eerder schreven we al over 3D-printers die pannenkoeken, chocolade en pasta printen. De ontwikkelingen rondom de 3D-printtechnologie zijn niet te stoppen, zo ook op het gebied van voedsel-printen. Designbedrijf Dovetailed, lanceerde afgelopen week namelijk hun 3D-Fruit-printer.

De printer gebruikt de techniek sferificatie. Dit is een moleculair-gastronomische techniek waarbij vloeibare druppels met verschillende smaken in de vorm van fruit worden geprint. Het geprinte fruit is geheel organisch. Met deze techniek is het mogelijk bestaand fruit te creëren, en biedt ook ruimte om eigen creaties uit te vinden. Zo kun je zelf  de smaak, de textuur, de grootte en maat personaliseren. Zo is het dus mogelijk een framboos met aardbeien smaak te printen!

De fruit-printer richt zich op chef-koks, zogeheten ‘foodies’ (iemand met een passie of grote interesse in voedsel) en ieder ander die iets moois, lekkers en fruitigs wil creëren. De 3D-fruit-printer opent nieuwe deuren voor zowel professionele chefs, als voor de thuiskok. Met deze printer wordt de eetbeleving versterkt en uitgebreider.