XYZ expo Ground3d

Opening XYZ expo van Ground3d

Gisteren opende Ground3d de eerste 3D print Expo ‘XYZ Shaping Free Dimensions’.

Twee dagen waren ingepland om de gallery, CNCPT13, in te richten met de prachtige kunstwerken. Sommige 3D kunstwerken werden uit het buitenland ingevlogen.

Erg voorzichtig  werd de kunst neergezet. Uiteindelijk was de inrichting net op tijd klaar. Vrijdag 5 april was de grote dag: de opening. In de middag had Ground3d een perslunch georganiseerd, waarbij  25 mensen aanwezig waren. Ieder was geïntrigeerd door printen en tijdens de sushi lunch vertelde het Ground3d team: de visie op 3d printen, wat er in de toekomst kan gaan gebeuren en uitleg over de kunst.

Na de preview voor de pers hadden we even tijd om de cocktails te maken en alles klaar te zetten voor de officiële opening.

Om 17:30 uur opende de deuren en binnen 10 minuten stond de Expo vol, waardoor er buiten een rij ontstond.  Bezoekers genoten van de unieke kunst, lekkere drankjes en de magische sfeer. De Ultimakers waren aan het printen, veel kunstenaars vertelden over hun geprinte kunst en het Ground3d team maakten iedereen wegwijs. Er was veel aandacht voor het 3D geprinte portret van Koningin Beatrix. Dit is een initiatief geweest van Ground3d. Reality4 heeft foto’s van de koningin meesterlijk omgezet in een 3D bestand en 3D print bedrijf 3D Worknet heeft het full color geprint. In totaal bezochten 700 mensen de opening.

Over de expo

Het interieur van de expo doet denken aan een futuristische wereld waarbinnen unieke kunstwerken die middels de 3D print techniek geproduceerd zijn worden gecombineerd met vintage design en antieke kunst. Daarnaast zijn er 3D printers aan het werk die ter plekke kunstobjecten produceren. Participerende kunstenaars die 3D print kunst als eersten omarmden zijn Nick Ervinck, Eric van Straaten, Joshua Harker en Theo Jansen en Design label .MGX by Materialise toont haar exclusieve lampencollectie. Schilderijen van G-BRECHT prijken aan de muren.

Vanaf vandaag is iedereen welkom bij CNCPT13 op de Prinsengracht 266 in Amsterdam. De toegang is gratis..

De expo is een initiatief van Ground3d en is in samenwerking met CNCPT13, de eerste all-in-one concept gallery in Amsterdam. Ground3d is het Nederlands platform voor 3D printen. Op Ground3d.nl kan je toegankelijk informatie vinden over 3D printen en geïnspireerd raken door de uiteenlopende toepassingen op het gebied van kunst, design, wetenschap en meer. Ground3d organiseert ook meetups, events, congressen en andere activiteiten om 3D printen bij een breed publiek te introduceren. Het uiteindelijke doel is om iedereen wegwijs te maken in de 3D print wereld, om vervolgens zelf te gaan maken en printen.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.