Hoe werkt 3D-printen?

Kijk hier om te ontdekken wat 3D-printen precies is en hoe het in zijn werking gaat.

3D-print technieken

3D printing technieken

3D-printen is een verzamelwoord voor meerdere manieren om een object laagje voor laagje op te bouwen. Wil je kennis maken met de verschillende 3D-print technieken? Lees hier verder.

3D-print materialen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe materialen waarmee je kunt 3D printen. Niet alleen kunststoffen, maar ook hout, metalen en glas zijn materialen waarmee 3D geprint wordt.

3D-printers

Wat zijn de verschillen tussen industriële – en zogenaamde desktop 3D-printers? Lees hier verder.

Een revolutie?

3D printen een revolutie?

3D-printen is niet zomaar een nieuwe manier van maken. Ontdek waarom 3D-printen ook wel de derde industriële revolutie wordt genoemd en welk effect het heeft op onze manier van produceren en consumeren.

Toepassingen

Wist je dat er een bejaarde vrouw rondloopt met een 3D-geprinte kaak van titanium? 3D-printen wordt op heel veel gebieden toegepast, zoals kunst, architectuur en design. Ontdek de vele gezichten van 3D-printen.

Zelf aan de slag

Ben je een echte “maker” en wil je zelf aan de slag met 3D-printen? Wist je dat je ook kunt 3D-scannen en bestaande 3D-files kunt downloaden om te printen? Er bestaan ook veel leuke customizable producten die je naar je eigen smaak kunt aanpassen voordat het geprint wordt. Ontdek hier hoe je kunt beginnen met 3D-tekenen en 3D-printen!