Wat is een 3D-printer? 

Een 3D-printer is eigenlijk een soort minifabriek die ter plekke objecten kan uitprinten, niet met inkt op papier, maar echt in 3D. Het enige wat je daarvoor nog nodig hebt is een digitaal bestand van het object dat je wilt printen, materiaal om mee te printen en natuurlijk een 3D-printer.

Waar de meeste mensen bij een 3D-printer denken aan de “slagroomspuit-techniek” (FDM), is dit zeker niet de enige 3D-print techniek. 3D-printers bestaan in verschillende soorten, en maten en de prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele honderdduizenden euro’s. De verschillenden 3D-print technieken maken gebruik van een specifieke materialen, bijvoorbeeld nylon, PLA-kunststof, maar ook metaal, chocolade, keramiek, papier, hout, glas… Sommige printers kunnen wel meerdere materialen tegelijkertijd printen. Uiteraard zal een hobbyist andere 3D-printers en materialen gebruiken dan een bedrijf dat professionele producten ontwikkelt.

Nieuwsgierig naar de verschillende 3D-printers die nu op de markt zijn? Bekijk de het assortiment van de beste bedrijven uit de Benelux!

Trideus levert kwalitatieve desktop 3D-printers, 3D-scanners, filament en accessoires. Merken als Ultimaker, Formlabs en 3Doodler. Lees meer over deze producten op de website van Trideus.

Landré levert hoogwaardige productiesystemen voor onder andere Additive Manufacturing. Landre heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofverwerking en rapid manufacturing. Lees meer over hun producten en diensten op de website van Landré.