Wil je thuis 3D-printen? 

De laatste jaren is er een explosie geweest van allerlei 3D-printers voor thuis. Deze printers zijn klein, betaalbaar en steeds makkelijker in gebruik. Over het algemeen kun je met een desktop 3D-printer met kunststof printen. ABS is een type kunststof waar ook LEGO van wordt gemaakt en PLA is een biologisch afbreekbare kunststof.

Kijk hier om te ontdekken hoe je aan de slag kunt gaan met je eigen ontwerpen die je als startpunt kunt gebruiken voor je 3D-geprinte objecten.

Hieronder de meeste populaire 3D-printers voor thuisgebruik.

 

3D builder 3D-printer
Onlangs door Make Magazine uitgeroepen tot de beste 3D printer in zijn soort: de Hollandse Ultimaker, te bestellen als zelfbouw-kit maar ook volledig geassembleerd. Wil je een extraatje krijgen bij de aanschaf van je 3D printer? Doe een extra rol filament naar keuze in je winkelmandje bij Ultimaker.com en pas de couponcode ground3d2013 toe om deze gratis te ontvangen! De Builder 3D printer is de nieuwste Nederlandse 3D printer die volledig geassembleerd en met een stevige stalen behuizing wordt geleverd. Niet alleen de printer is mooi om te zien, ook de kwaliteit van de modellen is indrukwekkend!
De Creatr is een stevige 3D printer van het Nederlandse bedrijf Leapfrog. Met de dual extruder kun je met twee kleuren tegelijkertijd printen. De Form 1 3D printer van Formlabs is een veelbelovende 3D printer die met een andere techniek werkt dan de meeste thuis printers. Onlangs een van de meest succesvolle projecten op crowdfundingsite Kickstarter.
De Cube 3D printer van het bedrijf 3D Systems ziet er zelf uit als een speeltje, maar je kan er echt mee printen! De Makerbot Replicator 2 is een van de meest verkochte 3D printers ter wereld.

Binnenkort kun je hier 3D printers voor thuis vergelijken.