Wie is Ground3d

Het ontstaan van Ground3d
Ground3d is een initiatief van Jannes Hak en Richard Hulskes. Al snel sloten Anush Martirossian en Marie-Claire van Hessen zich bij het team aan. Iedereen in dit creatieve team heeft zijn eigen unieke specialiteit en kennis, echter delen ze een gezamenlijke passie: 3D-printen. Al snel werd besloten dat er een 3D-print platform gestart moest worden om 3D-printen te introduceren bij een breed publiek. In maart 2012 werden de eerste plannen op papier gezet en op 15 januari 2013 werd het platform officieel aangekondigd door Rogier van der Heide tijdens de Big Improvement Day in de RAI.

Ground3d heeft sindsdien 3D-printen bij een groot publiek geïntroduceerd door middel van evenementen en exposities. Bekijk een aantal van onze projecten hier.

Vanaf eind 2015 zijn Anush Martirossian en Marie-Claire van Hessen samen verantwoordelijk voor Ground3d. Hun passie voor 3D-printen blijft aanwezig en zij hebben daarom de motivatie om het succes van Ground3d voort te laten leven. Ellen en Suzan versterken het team en schrijven over hun ontdekkingen als 3D newbies.

De missie van Ground3d
De missie van Ground3d is om een platform te creëren waar ingegaan wordt op vragen rondom 3D-printen en waarop 3D-printen geïntroduceerd kan worden bij het brede publiek, zodat iedereen aan de slag kan met 3D-printen en weet wat de mogelijkheden ervan zijn. Het platform stimuleert het gebruik van 3D-printen bij de consument en binnen het bedrijfsleven. De missie is om het 3D-printen zo veel mogelijk aan het licht te brengen zodat het meer gebruikt wordt en er meer mogelijkheden gecreëerd worden.

De visie van Ground3d
Ground3d ziet in 3D-printen niet alleen voordelen voor de maakindustrie, waarbij te denken valt aan het verminderen van transport en opslag van goederen. Ground3d gelooft ook dat 3D-printen creativiteit aanspoort en dat het de perfecte tool is die voldoet aan de wensen van de moderne mens, namelijk het hebben van invloed op hoe zijn/haar omgeving eruit ziet. Door deel te nemen aan het creatieve proces van het creëren van je eigen goederen, bouw je een andere relatie op met je spullen en je omgeving. Express yourself is ook wel de boodschap.

Ground3d verbindt
Onze partners vertegenwoordigen samen de complete keten die de 3D-industrie vormt. Ontwerpers, producenten, 3D-scan bedrijven, leveranciers van machines en grondstoffen, maar ook kennisexperts op gebied van juridische zaken en de laatste ontwikkelingen.