De beste 3D-print en 3D-scan bedrijven

Na jarenlang gewerkt te hebben met tientallen bedrijven binnen de 3D-print industrie, heeft Ground3d partnerships gesloten met de besten in hun vak.

Deze bedrijven hebben allen een specialisatie binnen de 3D-industrie. Bekijk hieronder onze exclusieve partners.

Trideus

Trideus is distributeur van kwalitatieve desktop 3D-printers, 3D-scanners, filament en accessoires. Voor de Benelux zijn zij onder andere de hoofddistributeur voor merken als Ultimaker, Formlabs en 3Doodler. Trideus staat garant voor expertise, service na verkoop en een snelle levering uit eigen voorraad.

De focus ligt op oplossingsgericht meedenken met de klant, om voor iedere toepassing de juiste 3D-printer aan te bieden. Bent u als bedrijf op zoek naar een betrouwbare partner op lange termijn, dan bent u bij Trideus aan het juiste adres. Een uitgebreide webshop wordt ondersteund door een showroom, die u op afspraak kan bezoeken.

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofverwerking en rapid manufacturing biedt Landré u een solide basis om een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie mogelijk te maken.

Complete oplossingen
Met een uitgebreid leveringsprogramma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productie-oplossingen. Daarmee heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen
Landré biedt trainingen en opleidingen op software- en machineniveau die specifiek gericht zijn op de dagelijkse praktijk en een effectieve inzet van de machines. Uw medewerkers worden in moderne trainingsfaciliteiten door ervaren applicatiespecialisten opgeleid tot volwaardige machine-operators.

Service en onderhoud
De service-organisatie van Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van CNC productietechnologieën. Naast onderhoud op afroep, levert Landré op maat samengestelde contracten, die de volledige onderhoudsbehoefte voor uw machinepark afdekken. Door haar schaalgrootte beschikt Landré over een grote voorraad parts die vanuit een geautomatiseerd magazijn snel kunnen worden geleverd.

Oceanz

Oceanz is een professioneel 3D-printbedrijf en al jaren bekend met de markt, branchegenoten en professionals. Met deze opgedane kennis en concrete business cases heeft Oceanz volop ervaring opgedaan binnen diverse branches, als de Industrie, Medische wereld, Retail en Aerospace. Oceanz is continu bezig met het verbreden van kennis, is niet schuw van innovaties en ontwikkelingen en creëert samen met klanten 3D print-innovaties die hét verschil maken in elk productieproces. Het resultaat: kostenbesparing, reductie van faalkosten en het verhogen van de productiecapaciteit.

4C

4C is een bedrijf met een schat aan kennis op het gebied van 3D-ontwerp en productieautomatisering. Door een vooruitziende blik op toekomstige behoeften weet 4C telkens weer vooraan te staan bij de ontwikkeling van nieuwe producten en weet ze haar dienstverlening daar scherp op af te stellen. 4C heeft als doelstelling haar klanten optimaal te ondersteunen met al haar kennis en ervaring. Levering van producten zien zij als onderdeel van het maximaliseren van het productieproces van de klant.

Specialiteiten
4C beschikt over een grote expertise als het gaat om 3D Scannen (Artec Goldpartner) en ZW3D CAD/CAM (VAR partner).

Toepassingen
Orthopedie, Forensische opsporing, Automotive Design, Spuitgietmatrijzen voor kunststofindustrie

Merken
Zw3D, Artec, DesignX (voorheen Geomagic), Eureka, Fit3D

Robokat – Katelijne Kenter

3D-tekenaar Robokat (Katelijne Kenter) helpt creatievelingen en bedrijven met het uitwerken van hun ideeën in 3D. Omdat 3D-printen op zoveel manieren toepasbaar is, zijn de projecten waar Robokat aan werkt zeer verschillend.

Zo modelleert ze onder andere: prototypes voor producten, relatiegeschenken, sieraden, promotie materiaal, film- of fotografie props, onderdelen van kunstprojecten…Maar ook het printbaar maken van bestaande modellen of UV-mapping voor full-color printing behoort tot de mogelijkheden.

Specialiteiten zijn bovendien: ‘character design’ en het verwerken van 3D-scans (portretten) in een object. Ze werkt dan ook met zowel geometrische (solid modelling) als organische vormen (digital sculpting). Leer hier verder.

Ultimaker

Ultimaker is een Nederlands 3D-printbedrijf dat in 2011 werd opgericht door Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia. Vanaf het begin is het Ultimaker’s visie om 3D-printen voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Dit is de reden waarom alle printers stil, snel, nauwkeurig, betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik zijn. Deze verbintenis heeft ervoor gezorgd dat Ultimaker wordt omarmd door zowel professionals als beginners. Ultimaker is dan ook een van de meest succesvolle en betrouwbare open source 3D printing bedrijven in de wereld geworden. Ultimaker  heeft onder andere de volgende prijzen gewonnen; Best in Shootout 2015 Make Magazine, Editors Choice van Digital Trends en Best Consumer product op de 3D Printshow Global Awards 2014.