3D geprinte sieraden door Peggy Bannenberg

Peggy Bannenberg toont haar sieraden op de Ground3d expo

Eerder maakten we bekend dat Dyvsign aanwezig zal zijn op de Ground3d expo ‘XYZ’ met prachtige armbanden gebaseerd op kunstwerken.

Ook Peggy Bannenberg (1960) gebruikt 3D printen om unieke sieraden te vervaardigen. Ze studeerde onder andere aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkt als zelfstandig sieradeontwerper sinds haar afstuderen in 1986.

Haar werkwijze varieert van het gebruik van handgereedschap tot het maken van 3D-tekeningen met de computer. Door middel van 3D printen kan ze haar ontwerpen materialiseren. Of het nou kunststof is of titanium, Peggy gebruikt allerlei 3D printbare materialen om haar sieraden mee te vervaardigen.

Peggy: “De goudsmid vervormt met behulp van handgereedschap plaat en draadmateriaal tot nieuwe interessante vormen. 3D tekentechnieken met de computer maken het mogelijk om vormen in elkaar te schuiven of te repeteren met een precisie die handmatig niet te evenaren is. Deze tekeningen kunnen geprint worden in bijvoorbeeld nylon waarvan de eigenschappen als buigbaarheid, kleur, gewicht en uiterlijk, zich perfect lenen voor bijv. een armband.

De 3D printtechnologie maakt het mogelijk om vormen te bedenken die met andere technieken niet te realiseren zijn. In tegenstelling tot andere conventionele technieken, zoals zagen, knippen, schuren en frezen, wordt bij 3D printen het materiaal opgebouwd en niet weggehaald. Alleen het materiaal dat nodig is wordt gebruikt.”

De bijzondere creaties van Peggy zijn vanaf 5 april te zien en te koop tijdens de Ground3d expo in Amsterdam, komt dat zien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *