Peggy Bannenberg EUNIQUE

Peggy Bannenberg wint EUNIQUE award

Sieradenontwerpster Peggy Bannenberg heeft de EUNIQUE Award gewonnen tijdens de afgelopen editie van de beurs voor toegepaste kunst en design vorig weekend. De prijs staat symbool voor kunstzinnige topprestaties in hedendaags kunsthandwerk en design op internationaal niveau.

Volgens de jury is Peggy’s werk een geslaagde samensmelting van traditioneel en innovatief ontwerp. Door het gebruik van de 3D-printer zorgt ze voor een nieuwe en verrassende toevoeging aan het vakgebied: “Peggy Bannenberg toont met haar werk een goed gelukte symbiose tussen traditie en innovatie. Door het gebruik van 3D-printtechnieken hanteert Peggy Bannenberg een technisch instrument van de toekomst. Op deze manier heeft zij ook een verrassend nieuwe “spraakvorm” in sieraden ontwikkeld. De ontwerpen van de kunstenares blinken uit door hun bijzondere kwaliteit van vakmanschap, de juiste materiaalkeuze voor het betreffende ontwerp en de originaliteit en functionaliteit”, aldus de jury.

EUNIQUE is een van de belangrijkste internationale beurzen voor toegepaste kunst en design in Europa. De beurs met mode, sieraden, keramiek en andere kunstobjecten trok 13.500 mensen uit binnen- en buitenland aan. Nederland was dit jaar gastland. 350 internationale vormgevers en designers uit 21 landen presenteerden hun objecten in Karlsruhe (Duitsland).

Peggy’s werk is tot 27 juli te zien in het 3D Atelier in Arnhem!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *