De 3D geprinte Pjotr vulpen

Pjotr: de eerste 3D geprinte vulpen!

Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt is of je in één product meerdere 3D printtechieken kunt combineren. De Nederlandse Rein van der Mast bewijst dat dat heel goed mogelijk is!

Zijn Pjotr vulpennen worden door middel van 3D printen geproduceerd en bevatten prachtige sculpturen. De eerste Pjotr pen heeft als thema Cavalerie en verbeeldt de legende van Sint Joris en de draak (de patroonheilige van de cavalerie) en bevat onder andere afdrukken van paardenhoeven en de ‘sprocket’ van de Leopard 2A6 gevechtstank.

Van de Mast heeft aan de TU Delft gestudeerd en past sinds 1997 3D printen toe. Hij heeft drie jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de pen.

 “Ik heb bewust de grenzen van het bekende opgezocht en hier en daar zelfs overschreden en mogelijkheden ontdekt die volkomen nieuw zijn. De nuances in de figuren zijn heel fijn. Deze pen kun je eigenlijk op geen andere manier maken dan door hem te printen,” zegt hij.

De Pjotr pen is gemaakt van titanium, waardoor hij buitengewoon licht en sterk is. Zelfs de bijbehorende pennendoos en het deksel (met scharnier) worden in één keer door de Belgische Materialise geprint! Aan de onderkant zitten vier rubberen voetjes, die geprint zijn met een multijet printer van Objet.

Aangezien 3D printen de ultieme manier is om gepersonaliseerde producten te maken, is het mogelijk om je eigen initialen of monogram toe te voegen. Binnenkort kun je uit meer thema’s kiezen. “Eigenlijk is alles mogelijk. Ook printen in andere materialen.” 

De Pjotr pen is op de aankomende RapidPro 2013 in Veldhoven bewonderen.

Bron: Made in Europe 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *