3d-printed-open-source-humanoid-robot-plen2-launches-on-kickstarter

PLEN2: 3D-geprinte open-source desktop robot

unnamed

 

“Ons doel is het openstellen van de relatie tussen mens en technologie door middel van een 3D-geprinte en open-source robot. Wij geloven niet dat robots mensen zullen vervangen, maar dat ze onze capaciteiten zullen aanvullen. Wij zijn ervan overtuigd dat het de wetenschappelijke technologie en iedereen in de samenleving kan verrijken als we robotica omarmen op een positieve manier,” aldus Natsuo Akazawa, de maker van PLEN2.

 

plen 4

De PLEN2 robot is een smartphone aangestuurde open source robot die kleine objecten kan dragen, kan rolschaatsen, dansen, voetballen en zelfs rond rijden in zijn eigen mini-auto.

De PLEN2 werd ontworpen door het PLEN Project Comitee specifiek met de maker-movement in het achterhoofd . Zowel de Blender en SolidWorks 3D-bestanden zijn beschikbaar om gratis te downloaden zodat de gebruiker de robot zelf kan customizen en om de gedistribueerde ontwikkeling te bevorderen.

 

 

Wat het nog interessanter maakt, is dat in aanvulling op de smartphone en pc-besturing (beschikbaar op zowel iOS en Android-platforms), de PLEN2 ook kan communiceren met een breed scala van alternatieve inputs, zoals motion control, gezichtsuitdrukkingen, myo-electrics en zelfs uw hersengolven via EEG.”

unnamed (1)

 

De zeer geavanceerde open source software kan samenwerken met Arduino en maakt de PLEN2 een uiterst flexibel instrument voor iedereen die wil leren over robotica, 3D-printen, of het programmeren van software, en daar tegelijkertijd plezier in wil hebben.

Afgelopen maart lanceerde CEO en oprichter van PLEN Project Company Natsuo Akazawa, samen met CTO Naohiro Hayaishi en Managing Partner Atsuhiko Tomita de PLEN2 op Kickstarter en haalde $ 66.420 op om dit ongelooflijke project tot leven te brengen.

Je kunt hier de project bestanden downloaden en je eigen PLEN bouwen.

Komende weken gaan er meer spannende Open Hardware projecten online bij Wevolver, waaronder een wind turbine, elektrische fiets en een open source exo-skelet project dat sporters gaat helpen bij de Paralympics. Allemaal patentloos en gratis te downloaden en bouwen voor iedereen die dat wil!

Originele blogpost is geschreven door Cameron Norris, Community Connector bij Wevolver.

Over Wevolver
Makers vandaag de dag maken goedkope protheses, technologie om oceanen mee te ontdekken en satellieten die de ruimte ingaan. Ze leren over technologie, lossen uitdagingen op en veranderen tegelijk de manier waarop we met educatie, economie & wetenschap omgaan.

Wevolver is een platform waar makers engineering projecten vinden zoals drones, robots en 3D-printers. Het bedrijf is gevestigd in London en Amsterdam en is gespecialiseerd in uitdagende open-source hardware projecten evanals  projecten met een grote sociale impact.