katana_preview2

Printr lanceert gratis desktop slicer Katana

Printr kondigde eerder dit jaar aan 750,000 in financiering te hebben opgehaald om hun FORMIDE platform op te schalen en meer fabrikanten te ondersteunen met The Element.

In de sfeer van Kerst lanceert Printr met trots Katana, een verfrissende kijk op het voorbereiden van print opdrachten. De desktop applicatie voor 3D-printen is gratis te downloaden en komt met meer dan 160 vooraf ingestelde printer instellingen en meer dan 50 materiaal profielen. Maar met alle gratis en premium slicers die verkrijgbaar zijn, waarom Katana?

“Als 3D-print fans weten we dat een goed gekalibreerd bed en goed ingestelde slice profielen enorm belangrijk zijn voor een goede print. Maar we ergerden ons aan de ingewikkelde processen van de bestaande oplossingen. Met Katana willen we laten zien dat het voorbereiden van een print een stuk eenvoudiger kan zonder dat de kwaliteit eronder hoeft te lijden.” ­Douwe Bart Mulder, CEO

Wat doet Katana?

Het is algemeen bekend dat het voorbereiden van een model voor 3D-printen, slicen, één van de meest ingewikkelde processen van 3D-printen is. Katana zet je 3D model (.STL formaat) om en berekent de optimale route voor de printer. Het gebruikt de nozzle diameter, snelheden, laag­hoogte en andere variabelen om de coördinaten te bepalen. Hieruit volgt een .gcode bestand die vervolgens via USB kabel of SD-kaart naar de printer gestuurd kan worden.

Voor nieuwkomer is Katana gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Gebruikers kunnen van de vooraf ingestelde database van printer instellingen en materiaal profielen gebruik maken die allemaal handmatig aangepast kunnen worden. Voor gevorderden biedt Katana een ‘cleane look’ en een productief voorbereidingsproces. Daarbij komt dat gebruikers hun bestaande slice profielen direct kunnen uploaden in Katana.

De eerste versie van Katana ondersteunt profielen uit Cura en meer slice profielen volgen.

Functies in deze versie

● 80+ parameters in geavanceerde instellingen

● Snel en betrouwbaar slicen

● Importeren van slice profielen van Cura

● Printen via USB of SD kaart

● Snel print optie

● 160+ vooraf ingestelde printer profielen

● 50+ vooraf ingestelde materiaal profielen

Printr gelooft in het bouwen van krachtige maar eenvoudige software. Dat is waarom Katana het aankomende platform FORMIDE en The Element er aantrekkelijk uit zien met een makkelijk gebruiksproces. De applicatie wordt continu voorzien van nieuwe functionaliteiten naarmate de software zich verder ontwikkelt.

Katana is gratis te downloaden op Printr’s website en is verkrijgbaar voor Mac OSX en Linux.