Project Egg

Project Egg, draag je eigen 3D-steentje bij

Michiel van der Kley (1962) een designer van Nederlandse bodem, die jarenlang zijn designs zelf produceerde, is onlangs gestart met een groot 3D-print-project; Project Egg, een ‘co-create’-project. Dit project zal bestaan uit een paviljoen (5 x 4 x 3 meter) opgebouwd uit 4760 3D-geprinte stenen. Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit project? Dit kan op twee manieren! Iedereen met interesse voor dit project wordt opgeroepen om zelf een steen te printen als je een 3D-printer in bezit hebt. Heb je geen 3D-printer in je bezit, niet getreurd; je kunt via de website van project Egg een steen, met jouw naam erop, al vanaf €8,-  ‘adopteren’. Project Egg zal tentoon worden gesteld in april 2014 tijdens de Salone di Mobile, een meubelexpositie in Milaan.

Project Egg draagt bij aan het verbinden van de 3D-community, die hierdoor gezien kan worden als een nieuw soort wijdverspreide ‘fabriek’.

Andere interessante grootschalige 3D-projecten: Bevis Marks project waarbij 3D-printen wordt toegepast in de bouw, Digital Grotesque; ’s werelds eerste 3D-geprinte kamer en het 3D grachtenpand project, waarbij losse 3D onderdelen geprint worden en net zoals Lego-onderdelen aan elkaar worden geschakeld.

(Bron: Project Egg, Michiel van der KleySalone di Mobile)