DSC_0147

Protospace verbreekt wereldrecord 3D-printen

Afgelopen zaterdag was het zover, Protospace in Utrecht had maar liefst 61 3D-printen in een oude botswagentent verzameld om samen het wereldrecord 3D-printen te verbreken.

Protospace biedt ruimte aan vernieuwende projecten, waarbij samenwerking tussen de projecten centraal staat. Ze bieden de ruimte, kennis en technologieën aan onder de voorwaarde dat iedereen dit deelt met elkaar. Dit zorgt ervoor dat er vele wetenschappelijke en kunstzinnige projecten bij Protospace hun materiaal komen printen.

Enkele weken werden we bij Ground3d benaderd door Protospace of dat we wellicht wilde meedenken over wát er dan geprint zou worden. Het leek ons wel gaaf om het Inmoov project waar we mee bezig zijn eens te proberen. Samen met startup Wevolver, het platform voor open-hardware hebben we het project voorbereid en hebben we zaterdag met uiteindelijk 55 3D-printers record verbroken.

Extra leuk was het dat we contact hebben gezocht met degene die het hele robot project thuis is begonnen, namelijk techneut Gaël Langevin uit Parijs. Hij is speciaal voor deze bijzondere dag naar Nederland gekomen en heeft ons geholpen met het in elkaar zetten van de robot.

Samen met alle 3D-print fanaten hebben we een fantastische dag gehad, iedereen heel erg bedankt, en Protospace nogmaals gefeliciteerd!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *