RapidPro 2015

RapidPro 2015 komt eraan!

Ieder jaar bezoeken we de RapidPro in Veldhoven. Een mooie beurs als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen op 3D-gebied.  Naast exposanten zijn er ook interessante lezingen tijdens de drie RapidPro-dagen.

“De productontwikkelingsketen gaat letterlijk op zijn kop”,

voorspelt Els van de Ven, kartrekker van RapidPro. In de vijf jaar dat ze het evenement organiseert, heeft ze de 3D-productiewereld behoorlijk zien veranderen. Niet alleen voor wat betreft productietechnieken, maar ook de business modellen en de hele 3D-keten staan aan de vooravond van grote veranderingen.

“Het zal weinigen ontgaan zijn dat Duitsland een Industrie 4.0 agenda aan het uitrollen is, Nederland met Smart Factories aan de slag gaat en dat de verbonden wereld met zijn communities en crowdfunding razendsnel unieke producten op de markt weet te krijgen. In dit krachtenveld richting ‘seriegrootte 1’ spelen 3D-gereedschappen als 3D-scanners, CAD-software en 3D-‘printers’ een minstens zo’n belangrijke rol in de verbindende componenten. Het is dan ook geen wonder dat op alle niveaus – van grote productiebedrijven tot kleine thuisgebruikers – flink op deze technologie wordt ingezet.”

RapidPro gaat niet alleen over 3D-printers. Het evenement breng de hele 3D-keten samen. Zo is er veel ruimte voor 3D-scanners, meetapparatuur, software en natuurlijk materialen. Daarnaast zijn ook technieken  als vacuümvormen, gieten en frezen van de partij.

Net zoals vorig jaar is een onderverdeling in RapidPro Industrial en RapidPro Home.

“Want, hoewel zowel de thuis- als industriële professional onderdeel van deze 3D-keten is, hebben zij wel behoefte aan hun eigen specifieke tools en oplossingen”, aldus Van de Ven.

Uiteraard kan de bezoeker die niet wil kiezen zich vrijelijk tussen de beide evenementen bewegen. Het bezoeken van de lustrumeditie van RapidPro  is gratis. RapidPro  vindt in 2015 plaats  van 3 t/m 5 maart in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven.

Mocht het niet lukken om de beurs te bezoeken, kijk dan na afloop van de beurs op de website van Ground3d voor alle highlights!

Kijk voor meer informatie over de berus op www.rapidpro.nl