Festive Alien by Arno Kruger

’s Werelds eerste 3D-geprinte chocolade expositie

Begin november startte ’s werelds eerste 3D-geprinte chocolade expositie in Zuid-Afrika. Nestlé, Google en Android collaboreerden voor deze expositie en trommelden tien designtalenten op, om hun beste creatieve beentje voor te zetten. Verschillende chocolade voorwerpen werden designed en 3D-geprint.

Het proces verliep digitaal; de designs zijn via het Android operation systeem ontwikkeld met behulp van online 3D-modelling tools. Een RepRap-achtige printer, gebouwd door Hans Fouche van het bedrijf Fouche Chocolates, is ingezet om de ontwerpen te produceren. Fouche Chocolates is een Zuid-Afrikaans bedrijf dat 3D-geprinte chocolade en taart decoraties produceert.

Het printen van deze ontwerpen bleek een uitdaging te zijn. Er werden enkele laagjes per keer geprint en vervolgens zelf aan elkaar geplakt. Dit om instorting tijdens het 3D-print proces te voorkomen. Hierdoor ontstonden verschillende beperkingen in grootte, gewicht, vorm en complexiteit van de ontwerpen. Desondanks mag het resultaat er zeker wezen, zoals hieronder te zien is.

De expositie werd tentoongesteld in het Museum of African Design.

(Bron: Techcentral, RepRapWiki)