3D printen in het 3D Atelier in Arnhem

‘Samen meer’ in het 3D Atelier

Zo’n 20 winkeliers en personeel uit het Musis Kwartier kwamen woensdagavond 3  juli naar het 3D Atelier voor een workshop 3D-printen.  Deze workshop was een vervolg op workshops met het thema ‘Samen Meer’ die de winkeliers al gevolgd hadden. Doel van deze workshops is om de samenwerking tussen de ondernemers te versterken. Samen bereik je tenslotte meer dan alleen.

De opdracht van de workshop was het ontwerpen van een wisselbokaal. Deze bokaal zal uitgereikt worden aan een winkel in het Musis Kwartier die positief bijdraagt aan het thema ‘Samen Meer’. Verdeeld in 5 groepen ging men aan de slag met het ontwerpen van een onderdeel van de bokaal. Hierbij werd elke groep geholpen door een 3D-ontwerper van het FabLabteam. De winkeliers waren het er snel over eens; de bokaal moest staan voor verbinden, samenwerken en groei.

Anush Martirossian van Ground3d gaf na het ontwerpproces een rondleiding door de expositie die ook deel uitmaakt van het 3D Atelier. Enthousiast over de mogelijkheden die 3D-printen biedt en de prachtige 3D-geprinte fashion en design items gingen de “ontwerpers” weer terug naar de tekentafel.

De 3D-ontwerpers van het FabLabteam hadden inmiddels  van de ontwerpen een digitaal model gemaakt zodat ze met wat kleine aanpassingen geschikt waren voor de 3D printer. Meteen werd een begin gemaakt met het printen van de eerste onderdelen.

Iedereen was erg enthousiast over het gezamenlijke ontwerp én benieuwd naar het geprinte eindresultaat.  Ook waren ze allen gemotiveerd om de bokaal in de wacht te slepen!

Zie hier het prachtige eindresultaat van de bokaal, in 1 dag ontwerpen en 3D-geprint!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *