th3rd_BartChabot_001

Schrijver Bart Chabot vereeuwigd in 3D-geprinte kop

De openingsdatum van onze volgende 3D-print expo nadert snel! Vanaf 4 november is het Museum voor Communicatie de place to be als je alles te weten wilt komen over 3D-printen. Alvast een leuk voorproefje: schrijver en dichter Bart Chabot is 3D-gescand ten behoeve van een kop dat van hem gemaakt wordt.

Het beeld is het nieuwe collectiestuk van het Letterkundig Museum en is vanaf 4 november exclusief  te zien in de expositie ‘GO3D’ bij het Museum voor Communicatie. Hierna krijgt het beeld een plaats in de collectie van het Letterkundig Museum. De 3D-scan is gemaakt door 3D-projectbureau Th3rd. Chabot wordt vereeuwigd in een 3D-print ter ere van zijn zestigste verjaardag. Vorige maand lanceerde hij  in dat kader de bundel Zestig, bestaande uit zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Eerder grapte Chabot nog dat een schrijver eerst moet overlijden alvorens hij in het Letterkundig Museum terecht komt, maar met de verwerving van zijn portret lijkt deze verregaande maatregel niet nodig.

‘Ik verwacht dat de 3D-print versie velen malen te prefereren valt boven de echte versie’, aldus Chabot.

GO3D’ is de eerste grote overzichtstentoonstelling in Nederland over de impact van 3D printing. Voor deze expositie werkt het Museum voor Communicatie samen met Ground3d.

Over het Museum voor Communicatie
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie: www.muscom.nl

Over het Letterkundig Museum
Van liefdesbrieven tot manuscripten, van schrijversportretten tot jeugdboekenillustraties: alles wat te maken heeft met het werk en persoonlijke leven van schrijvers vindt u in het Letterkundig Museum.  Door tentoonstellingen, evenementen, publicaties en webprojecten maakt het museum de wereld van de schrijver en zijn werk toegankelijk. Voor meer informatie: www.letterkundigmuseum.nl

Fotografie: Th3rd